Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Θυμώνω ,θυμώνω και θυμώνω ......


Καλησπέρα σας,
σήμερα η ανάρτηση μου θα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι σας έχω συνηθίσει !!!!!!
Θα είναι μια ανάρτηση γραμμένη με  ΘΥΜΌ και δεν θα είμαι καθόλου ευγενική...........


Αφορμή ήταν μία ανάρτηση που 
τυχαία ανακάλυψα στο blog της  Κατερίνας ,αλλά δεν ήταν καθόλου τύχη που την γνώρισα με μία τέτοια ανάρτηση!!! Το θέμα της ανάρτησης ήταν η απαράδεκτη συμπεριφορά μερικών δασκάλων που θέλουν να λέγονται και εκπαιδευτικοί......
Μα, μπορεί να υπάρξει δάσκαλος που περιθωριοποιεί παιδιά μέσα στην τάξη, που τα ακυρώνει ,που βάζει συμμαθητές τους να κοροϊδεύουν επειδή είπαν λάθος, που λέει στους γονείς ότι κάποια παιδιά, του χαλάνε το τμήμα? 
Γιατί ΡΕ τόοοοσο...... Ανίκανος είσαι που δεν μπορείς  σε 10-15 παιδάκια να τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον? 
 Γιατί ΡΕ πρέπει να βάλεις ένα παιδάκι να κάτσει μόνο του, επειδή μίλαγε με το συμμαθητή του ....δεν σου μάθανε για την ομαδικότητα στα Παιδαγωγικά ?
Γιατί ΡΕ Ανίκανε ,ακυρώνεις ένα παιδί λέγοντας του ότι δεν ξέρεις ή σιγά μην ξέρεις ή εσύ δεν μπορείς ....?
Γιατί ΡΕ Ανίκανε όταν ένα παιδάκι διαβάζει κάτι λάθος γελάς .....και επιτρέπεις να γελάνε και οι συμμαθητές του?
και Γιατί ΡΕ Ανίκανε βγάζεις από την τάξη τα παιδιά που σου "χαλάνε " το τμήμα ή ασχολείσαι μόνο με τους καλούς γιατί οι αδύναμοι κρατούν το τμήμα πίσω? Πια είναι η δουλειά σου ....να μάθεις στους καλούς μόνο μαθηματικά ( στους καλούς ,ποιους καλούς .....που στο σπίτι όλοι οι γονείς γίνονται δάσκαλοι)

Δεν ξέρω πως πρέπει να  μιλήσω,αισθάνομαι ντροπή  !!!
Ναι,ντρέπομαι εγώ γι'αυτούς!!! 

Είμαι εκπαιδευτικός , είμαι  ΘΥΜΩΜΕΝΗ!!!! 
Είμαι θυμωμένη με το σύστημα , είμαι θυμωμένη με τους δασκάλους ,θυμώνω που είμαι εγώ αδιόριστη και είναι αυτοί στην θέση μου να κακοποιούν παιδιά .....το δικό μου παιδί μεθαύριο ,θυμώνω θυμώνω..... 
Είμαι Μουσικός που κάνει μουσική αλλά και  γραμματική και ορθογραφία, μαθηματικά  , ιστορία , θρησκευτικά και άλλα που η "δασκάλα" θα έπρεπε να κάνει μες στην τάξη .......!!!!!!!!

Κάνω μάθημα μέσα από παιχνίδι γιατί τα παιδιά δεν παίζουν σήμερα ,παιχνίδι είναι το κομπιούτερ ή το play station ...
Τους μαθαίνω μουσικούς όρους μέσα από παραμύθι και χαίρονται και γελάνε ,γιατί δεν ακούνε πλέον παραμύθια,μόνο τι είπαν στις ειδήσεις από παππούδες και μεγάλους......
Διορθώνω ορθογραφικά λάθη και εξηγώ γιατί η λέξη γράφετε έτσι, τους εξηγώ τι είναι ο πολλαπλασιασμός και τι η διαίρεση ,γιατί ....αν είναι δυνατόν, τους είπε η "δασκάλα" ότι αυτά μαθαίνονται παπαγαλία και τα θυμάσαι μια ζωή .......της έκανε κόπο να εξηγήσει ότι 4x5  σημαίνει 5+5+5+5 , μιλάμε για ιστορία... της μουσικής και γενικότερα ......κλπ μα πάνω από όλα τους μαθαίνω, τι είναι η ΑΓΑΠΗ !!!!!!!

Η αγάπη είναι παντού!!! Στο μάθημα, στο παιχνίδι, στην αγκαλιά , στο χαμόγελο....παντού!!!! Αρκεί εσύ ο ίδιος να έχεις την αγάπη μέσα σου!!!
Θυμώνω ΡΕ....με παιδιά έχουμε να κάνουμε!!!!  Με ψυχές ,με αγνές ψυχές....
 Εμείς, θα τα εκπαιδεύσουμε και εμείς θα καθορίσουμε το μέλλον τους ή σαν γονείς ή σαν εκπαιδευτικοί ή και οι δύο μαζί!!!!!!!!
 Πόσα παιδιά αγάπησαν μία επιστήμη, εξαιτίας του δασκάλου τους !!!!!!

Ήθελα να γίνω νηπιαγωγός γιατί αγάπησα  την νηπιαγωγό μου,μετά ήθελα να γίνω δασκάλα γιατί αγάπησα την Δασκάλα μου ,και τέλος αποφάσισα πως ήθελα να γίνω μουσικός γιατί ....αγάπησα την Δασκάλα μου που με έκανε να λατρέψω την Μουσική!!!!
Αγάπη ρε παιδιά ,αγάπη!!! Αυτό θέλουν τα παιδιά !!!!!! 


Και τι  άλλο να πω ....?
Λυπάμαι ,πραγματικά λυπάμαι όχι μόνο για το συστημα και την όλη κατάσταση αλλά .......για ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!
9 σχόλια:

 1. Εφη! Λυπάμαι που η ανάρτηση μου έγινε αφορμή γαι να θυμώσεις και να αναστατωθείς κι από την άλλη χασίρομαι που έγινε αφορμή να σε γνωρίσω και να διαπιστώσω για ακόμη μια φορά πως υπάρχουν εκεί έξω νέοι εκπαιδευτικοί με κέφι και μεράκι και δίψα...Μακάρι να καταφέρεις να διδάξεις, γιατί στη χώρα που ζούμε τίποτε δεν είναι δεδομένο.Μακάρι παιδιά να έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από εσένα με τον ενθουσιασμό και την αγάπη που φαίνεται να έχεις για τη μουσική και τα παιδια...Απλά μακάρι!Σε ευχαριστώ για την "συμπαράσταση"...νιώθω συγκινημένη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πόσο δίκιο κρύβουν τα λόγια σου!!! Δυστυχώς, από πάντα και για πάντα θα υπάρχουν ακατάλληλοι άνθρωποι σε υπεύθυνες θέσεις! Μακάρι κάποια στιγμή να αλλάξει αυτό! Να βρεί κάποιος τα κότσια να διορθώσει αυτό το τόσο σαθρό σύστημα της παιδείας μας! 'Η καλύτερα, να το επαναπροσδιορίσει και να το φτιάξει από την αρχή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ταυτίζομαι με τη Πέπη.Νομίζω ότι από την παιδεία ξεκινούν όλα !Αυτή διαμορφώνει σωστούς πολίτες,που αυτοί με την σειρά τους θα διδάξουν γνώσεις με πολύ αγάπη και υπομονή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε νιώθω απόλυτα, (αδιόριστη ) εκπαιδευτικός ούσα και σύντροφος μάχιμου εκπαιδευτικού. Ντρέπομαι για τους δασκάλους αυτού του είδους και θαυμάζω όσους προσπαθούν μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε να μεταδώσουν στα παιδιά την αγάπη τους και τις αξίες τους.Αλλά δε θέλουμε και την αξιολόγηση ,Έφη μου! Κι όσο αυτή δεν ξεκινάει τόσο τέτοιοι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κάνουν "μάθημα" στα παιδιά μας και θα τους μαθαίνουν το φόβο, την περιθωριοποίηση , το θράσος , την προσβολή...
  Την αγάπη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με κάθε σου λέξη!
  Και σε μένα η ανάρτηση της Κατερίνας έφερε πολλά δυσάρεστα στο νου, από τα δικά μου σχολικά χρονια κι απο αυτά των παιδιών μου - κι αυτά πονάνε περισσότερο...
  Ευτυχώς υπάρχουν και εκπαιδευτικοί- εξαιρεσεις που φωτίζουν τα σχολεία και τις καρδιές των παιδιών μας, μακάρι να γίνονται όλο και περισσότεροι, μακάρι να βρισκουμε το θάρρος να κάνουμε και καταγγελίες κάποιες φορές. Εκεί έξω υπάρχουν τόσοι που λαχταρούν να μπουν σε μια τάξη και να προσφερουν, γιατί να αφηνουμε αυτούς που όχι μόνο δεν προσφερουν αλλά βλάπτουν και τα παιδιά μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα κ επειδή πέρασα απο το δημόσιο σχολείο ως καθηγήτρια για 2 χρονια, πάνω απο όλα θύμωσα με συναδέλφους κ μετά με το σύστημα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αχ!!!! Δυστυχώς για εμάς και για τα παιδιά μας υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ανίδεοι και ανάξιοι "συνάδελφοι" που πολλές φορές είμαστε και υποχρεωμένοι μην μπορώντας να κάνουμε κάτι άλλο να τους ανεχόμαστε στους συλλόγους μας!!! Λυπάμαι τα παιδάκια που περνούν από τα χέρια τους, λυπάμαι τους γονείς που πελαγώνουν εξαιτίας τους, λυπάμαι τους συναδέλφους μου που πεθαίνουν για τη δουλειά τους και αυτοί οι απαράδεκτοι κατά ένα περίεργο τρόπο βρίσκονται πάντα πάνω από τους πραγματικά άξιους!!! Δεν θέλω να φαντάζομαι τι έχει να γίνει με το νέο σύστημα της αξιολόγησης που σίγουρα τέτοιου είδους μιάσματα θα προωθεί...!!!! Λυπάμαι τέλος και όσους λαχταρούν την τάξη, τη μυρωδιά της, τις αγκαλιές και τα γέλια των παιδιών και δυστυχώς δεν κατάφεραν (άδικα) να ζήσουν το όνειρο τους!!! Ναι το σύστημα είναι σάπιο και απαράδεκτο και όλα γίνονται σε βάρος των παιδιών!!!! Ντρέπομαι για τη συμπεριφορά αυτού του δάσκαλου που σίγουρα θα περνιέται για σπουδαίος!!! Κλείνω γιατί έχω θυμώσει κι εγώ πάαααααρα πολύ!!!! Εύχομαι να προσφέρεις όσο περισσότερο μπορείς και με όποιον τρόπο μπορείς!!! Φιλιά !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική μου, σ'ευχαριστώ για το σχόλιο σου!!! Δεν ήταν μόνο η ανάρτηση στης Κατερίνας η αφορμή να θυμώσω αλλά από προσωπική εμπειρία με τον μιρκότερο αδερφούλη μου αλλά και χρόνια τώρα ακούω από πάρα πολλούς γονείς όχι απλά παράπονα για τον δάσκαλό ή την δασκάλα αλλά ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες....... !!!!!!!!!!
   Κάθε φορά μένω άφωνη....και λίγα είπα στην ανάρτησή μου....
   Να είσαι καλά εύχομαι κι εγώ με την σειρά μου εύχομαι να συνεχίσεις να προσφέρεις έτσι όπως και τώρα με αγάπη!!!

   Διαγραφή